Kestävät julkiset ruokapalvelut - KeVa (päättynyt 30.6.2012)

Hankkeen tavoitteena oli edesauttaa ruokapalveluiden kestäviä hankintoja.

KeVa -hanke jakautui kolmeen tiedonvälityskokonaisuuteen:

1. KeVa -tiedotus

Tavoitteena oli nostaa ruokapalveluiden kestävät valinnat osaksi kuntien, valtionhallinnon sekä muiden julkisen sektorin toimijoiden strategista päätöksentekoa.
Lisäksi tavoitteena oli edistää kestävät valinnat –periaatepäätöksen tunnettuutta julkisen sektorin ruokapalveluiden päätöksentekijöille, kouluttajille sekä medialle.

2. Luomutiedotus

Luomutiedotuksen yhtenä toimintona oli Portaat luomuun -ohjelma. Tavoitteena oli myös lisätä ammattikeittiöiden keskuudessa Portaat luomuun- ohjelman tunnettuutta sekä tietoa sen
vaatimuksista ja liittymistoimenpiteistä. Tavoitteena oli saada vuosittain 500 uutta keittiötä mukaan ohjelmaan.

Portaat luomuun ohjelma on edelleen käynnissä. Lisää tietoa Portaat luomuun -ohjelmasta www.portaatluomuun.fi sivustolta.

3. KeVa-viesti (Lähiruokaviesti ja Lähiruokaseminaari)

Valtakunnallinen Lähiruokaviesti toteutettiin 22.-26.8.2011 viidettä kertaa.

Reitti kulki Nurmeksesta Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Satakunnan ja Uudenmaan kautta Helsinkiin 26.8. järjestettävään Herkkujen Suomi -tapahtumaan.

Viestin teemana vuonna 2011 oli ”Tarjoa tuoretta” ja viestin aikana puhuttiin erityisesti luomuviljasta ja sesongin kasviksista. Lähiruokaviestin tarkoituksena oli kannustaa julkisten ruokapalveluiden tuottajia kestäviin elintarvikehankintoihin valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti.

Lähiruokaviesti päättyi 26.8. Helsinkiin MTK:n järjestämään Herkkujen Suomi -tapahtumaan ja viestin vetoomus luovutettiin myös tasavallan presidentilla, Tarja Haloselle, joka toimi myös viestin suojelijana.

Lähiruokaseminaari järjestettiin 4.10.2011.