Luomun käyttöhinta
Luomuosuuden vaiheittainen kasvattaminen ilman lisäkustannuksia on mahdollista ruokalistasuunnittelun avulla, kun
- kalliimpien ruokalajien osuutta vähennetään (liha, siipikarja, einekset, lihaleikkeleet) ja edullisten määrää lisätään (puurot, kasvikset, sesongin tuotteet)
- lihan osuutta pienennetään ruoissa korvaamalla sitä osittain juureksilla ja/tai palkokasveilla (lihakastikkeet, pataruoat)
- ruoan hävikki minimoidaan. Ruokaa pyritään valmistamaan mahdollisimman tarkkaan oikea määrä. Ylimääräinen ruoka pyritään käyttämään mahdollisimman hyvin hyödyksi elintarviketurvallisuus huomioiden.
Lue lisää luomuksi vaihtamisesta ja katso esimerkit luomun käyttöhintalaskelmista osoitteessa www.ekoruokakone.fi